Ronald Moerenhout

Freelance senior projectmanager

capex projecten

voedingsmiddelenindustrie

Ronald Moerenhout

Freelance senior projectmanager

capex projecten

voedingsmiddelenindustrie

Referentie

BEL Leerdammer

november 16, 2012 Verpakken

Rendementsstijging door nieuwe productielijn

Bel Leerdammer, onderdeel van de Bel Group, heeft in 2010 een nieuwe productielijn in gebruik genomen voor de productie van voorverpakte plakken Leerdammer kaas. Ronald Moerenhout werd ingeschakeld bij de keuze en implementatie van deze nieuwe lijn.

Joost van der Hoogte, Director Operations bij Bel Leerdammer: “Wij zien al jaren een volumestijging van voorverpakte plakken. Dat heeft alles te maken met de sterk groeiende consumentenbehoefte aan gemak. Om aan deze vraag te kunnen voldoen hebben we besloten om onze productie uit te breiden”.

Partners
“We gingen dus op zoek naar een partner die de in de markt de best mogelijk technische oplossing kon vinden en die de implementatie kon begeleiden. Dat werd Ronald Moerenhout. Hij heeft ervaring in onze branche, spreekt de taal en kan out of the box naar oplossingen zoeken. Met de firma CFS, die de productielijn heeft ontwikkeld, heeft Ronald nauw samengewerkt om optimaal maatwerk neer te kunnen zetten. Dat is gelukt. Wij zijn namelijk eerste bedrijf wereldwijd waar deze hypermoderne lijn in productie is”.

Productrendement
“De state of the art productielijn heeft uiteindelijk geresulteerd in een verbetering van ons productierendement. Met het zelfde aantal mensen naar 35% meer plakken per minuut. Bovendien minder overgewicht en minder uitval. Dit kwam voor ons precies op het juiste moment, want onze marketingafdeling lanceerde een gerestylde verpakking. Opvallend in het winkelschap, een verbeterde easy-opening en hersluitbaar. De volumestijging, die deze restyling teweegbracht, konden wij met de productie nu prima opvangen”.